AUTOR
  • IVICA POPOVIĆ
POGLED NA MJESTA IZ KOJIH NAS TRENUTNO PRATITE

Pjesma Bjelovirska
UMRLI
Nema zapisa.
Blog - listopad 2013
nedjelja, listopad 27, 2013
 

     Prije tri godine objavljen je prvi postav na ovom blogu točnije 15.listopada 2010 počelo je druženje sa vama. Svih ovih godina pokušavam svima vama približiti i prezentirati moje malo rodno mjesto onako kakvog ga vidim i doživljavam. 

U početku je to izgledalo kao mala šala, par video uradaka i pokoja sličica. Objavom postava iz svakodnevnice kao i nekih povijesnih događanja vezanih za našu župu malo pomalo posjećenost bloga je rasla iz dana u dan. Ako su teme bile aktualne posjećenost je prelazila i preko 500 ulaza dnevno. Danas se blog prati na svim kontinentima u 70 država svijeta. Uređujući blog podkrade si i pokoja greška ja se nadam da mi nećete zamjeriti, nisam profesinalac. Ponekad je teško sve opisati riječima pogotovo kada su u pitanju prirodne ljepote našega krajolika. Zato je tu fotografija koja ima svoju priču kao trajni svjedok jednog vremena i prostora. Pored fotografija iz svakodnevnice posebna pažnja posvećena je fotoarhivu našega mjesta. Tom projektu prikupljanja starih fotografija želim da se i vi priključite kako bi ih sačuvali i spasili od zaborava.  

Zahvaljujući ovm blogu upoznao sam mnoge osobe, dosta njih nikada prije nisu čuli za Bijeli Vir danas o njemu puno toga znaju. Pokušavam popratiti i obraditi sva događanja onoliko koliko stignem a koliko sam u tome uspješan najbolje vi znadete. Posebno me veseli pregledavajući blog kada ugledam na kugli zemaljskoj dok se okreće malu točkicu sa imenom nekog mjesta sa drugog kraja svijeta iz kojeg se gleda moj rodni Bijeli Vir.  

To je ono što me tjera da idem dalje.

A gdje se do danas u svijetu prati ovaj blog možete saznati ako kliknete OVDJE.

Hvala!

 

            Ovako je počelo prije tri godine.bijelivirmojerodnoselo @ 18:30 |Isključeno | Komentari: 7 | Prikaži komentare
četvrtak, listopad 10, 2013
 

                Da bi ste dobili veći format fotografije kliknite na istu i uključite cijeli ekran - dijaprojekciju. Hvala !

 Image and video hosting by TinyPic

bijelivirmojerodnoselo @ 19:54 |Isključeno | Komentari: 10 | Prikaži komentare
subota, listopad 5, 2013
 

     Sinoć su u Gradskom kulturnom središtu održana dva vrlo zanimljiva predavanja o problematici voda sliva rijeke Neretve i Trebišnjice te o gospodarenju vodama rijeke Neretve u funkciji održive poljoprivrede u dolini Neretve. Predavači su bili prof. dr. sc. Mijo Vranješ i prof. dr. sc. Davor Romić.

www.metkovic.hr

Više klikom na fotografiju.

Image and video hosting by TinyPic

bijelivirmojerodnoselo @ 21:58 |Komentiraj | Komentari: 1 | Prikaži komentare
srijeda, listopad 2, 2013
 

     Ovih ranojesenskih dana na bjelovirskom polju dosta je živio. Svi se žure obrati ljetinu, očistiti zemlju i uzorati je prije jesenskih kiša kako bi bila spremna za ranu proljetnu sjetvu. Iskusni poljoprivrednici dobro znaju da bez jesenske brazde nema ni dobrog uroda. Sva raspoloživa, teška poljoprivredna mehanizacija u punom je pogonu. Od desetak traktora koliko ih je u mjestu ovaj kojeg vidite je jedan od najstarijih. 

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

bijelivirmojerodnoselo @ 22:15 |Isključeno | Komentari: 2 | Prikaži komentare
Index.hr
Nema zapisa.