AUTOR
  • IVICA POPOVIĆ
POGLED NA MJESTA IZ KOJIH NAS TRENUTNO PRATITE

Pjesma Bjelovirska
UMRLI
Nema zapisa.
Blog - studeni 2012
nedjelja, studeni 18, 2012
 

 

Image and video hosting by TinyPic           Kod spomenika na Ovčari.

 

Image and video hosting by TinyPic           Grafit u Vukovaru.

 

Image and video hosting by TinyPic           Paljenje svijeća u Metkoviću.

 

Image and video hosting by TinyPic           Park u Metkoviću  18.studenog 2012.godine.

bijelivirmojerodnoselo @ 09:09 |Komentiraj | Komentari: 110 | Prikaži komentare
subota, studeni 17, 2012
 

         Pobjeda istine! Haaški sud oslobodio Gotovinu i Markača! Rat je završio!

Image and video hosting by TinyPicbijelivirmojerodnoselo @ 12:07 |Komentiraj | Komentari: 15 | Prikaži komentare
nedjelja, studeni 11, 2012
 

     Poznati, tvrdoglavi kopitar ima sivosmeđu dlaku, a na leđima tamnu uzdužnu prugu te dugi i kitnjasti rep. Noge su mu duge i vitke. Ima čvrsta kopita koja mu omogućavaju penjanje po strmim terenima. Vrlo je izdržljiv pa služi za prijenos tereta. Može izdržati i velike vrućine. Kenjac, koliko god žedan bio, nikad neće piti nečistu vodu. Ima i duge uši koje svojim položajem izražavaju njegovo raspoloženje. Mladunče siše mlijeko pet do šest mjeseci i privrženo je majci. Nakon razdvajanja po više dana tuguju pa čak i odbijaju hranu.Magareće mlijeko je jako zdravo, ali ljudi nažalost ne znaju puno o njegovoj ljekovitosti. Jedno je što ne znaju, a drugo što niti ne vjeruju, a ne vjeruju iz razloga jer moderna medicina ne priznaje njegovu dobrobit za zdravlje čovjeka. Magareće mlijeko pomaže kod lječenja raznoraznih tegoba, astme, bronhitisa, kašlja itd. Magareće mlijeko sadrži antioksidanse koji očiste tijelo od toksina, i to kompletno tijelo, ne samo dišni sustav nego sve stanice, žlijezde i krv. Činjenica je da danas tako reći, više i nemate potpuno zdravih ljudi, svi su ili u depresiji ili boluju od nekih lakših ili težih oblika bolesti, raznih tegoba i sl. Ovo mlijeko stoga pruža neslućene mogućnosti. Liječi sve od raka, raznih tumora, hepatitisa, mononukleoze. Dječji kukurikavac liječi se u rekordnom roku od sat vremena, a moderna medicina ga nikad do kraja ne izliječi. Terapija ovisi o starosti pacijenta, ali i o vrsti oboljenja, te stanju organizma. Za oboljele od raka potrebno je terapiju provoditi 60 dana da bi se vidjeli prvi rezultati, po jedna bočica dnevno. Bolji rezultati se, naravno, postižu ako je rak otkriven u ranoj fazi. Litra mlijeka na tržištu stoji 500,00 kn.

Križanjem konja i magarice nastaje mazga (Equus hinus), križanjem magarca i kobile mula (Equus mulus), a ti križanci ne mogu stvarati daljnje potomke. U divljini magarac živi u skupinama do 100 životinja, a grupu predvodi stariji dominantni mužjak.

Imate priliku vidjeti jedinog u našem mjestu kojeg njegov vlasnik Pero Sršen ima samo da bi se očuvala tradicija. Zato ovaj post poklanjamo ovim plemenitim životinjama sve u svrhu da ih spasimo od zaborava, one su to sigurno zaslužile.

Da, jesu glupi i neinteligentni, ali samo onda kad izgube povjerenje u čovjeka, inače su jedne od najinteligentnijih životinja koje postoje ...

           Za pregledavanje fotogalerije kliknite na fotografiju i uključite Cijeli ekran- Dijaprojekciju-Slideshow. Hvala !

Image and video hosting by TinyPic

bijelivirmojerodnoselo @ 21:17 |Komentiraj | Komentari: 26 | Prikaži komentare
petak, studeni 2, 2012
 

           Za pregledavanje fotogalerije kliknite na fotografiju i uključite Cijeli ekran- Dijaprojekciju-Slideshow. Hvala !

Image and video hosting by TinyPic

bijelivirmojerodnoselo @ 21:43 |Komentiraj | Komentari: 10 | Prikaži komentare
Index.hr
Nema zapisa.