AUTOR
  • IVICA POPOVIĆ
POGLED NA MJESTA IZ KOJIH NAS TRENUTNO PRATITE

Pjesma Bjelovirska
UMRLI
Nema zapisa.
Blog - srpanj 2015
nedjelja, srpanj 12, 2015

 

            Više klikom na fotografiju.

Image and video hosting by TinyPic

bijelivirmojerodnoselo @ 16:48 |Komentiraj | Komentari: 1 | Prikaži komentare
subota, srpanj 11, 2015
 

Metković, 11.7.2015. - Danas je na XXVII. Neretvanskoj regati, ujedno i mini-kupu Veslačkoga saveza Dalmacije, nastupilo deset dalmatinskih klubova i dva gostujuća s ukupno 165 veslača. Veslalo se 29 utrka u 19 disciplina u kojima su domaći Neretvanski gusari osvojili šest medalja. Od dalmatinskih klubova nastupili su VK Ošjak, HVK Gusar, HVK Mornar, VK Biokovo, VK Dupin, VK Krka, VK Neretvanski gusar, VK Jelsa, HVK Marina Kaštela i VK Neptun, a gosti su bili VK Rama iz BiH i VK Bagsared roklub iz Danske.

Ukupni pobjednik XXVII. Neretvanske regate VK Ošjak pobjednik je i u kategoriji juniori A, dok je pobjednik u kategoriji kadeti HVK Gusar, a u kategoriji juniori B VK Biokovo. Ukupno drugo mjesto osvojio je HVK Gusar, a treće HVK Mornar. Zanimljiv je uspjeh VK Dupin koji je u Metković došao s 11 veslača i svih 11 kući je odnijelo medalje. Naš VK Neretvanski gusar zauzeo je sedmo mjesto.

Naši gusari osvojili su jedno zlato, dva srebra i tri bronce. Zlatom se okitio Šime Popović u kategoriji skif - kadeti B, a u kategorijama skif - juniori A i juniori B srebra su osvojili Ivan Puljić i Marin Krešić. Brončane medalje ponijela su dva metkovska dvojca na pariće: juniori A Ivan Čelić i Mislav Dragobratović te kadetkinje A Aleksandra Boras i Leonarda Krstičević. Njima su se u bronci pridružili Ante Šiljeg, Matej Kuzman, Ante Bjeliš, Srećko Matičević i kormilar Nikola Mjić, koji su veslali u kategoriji četverac na pariće - GIG - kadeti A.

Eto, tako je Metković dvije subote zaredom bio veslačkim gradom, a mi najavljujemo 1. Međunarodnu regatu osmeraca Neretva Open koja će se veslati 9. kolovoza.

www.metkovic.hr

            Više klikom na fotografiju.

Image and video hosting by TinyPic

bijelivirmojerodnoselo @ 23:23 |Komentiraj | Komentari: 8 | Prikaži komentare
nedjelja, srpanj 5, 2015
 

     Danas u našoj župi svečano je proslavljen blagdan sv. Petra Apostala suzaštitnika Župe Dobranje - Bijeli Vir. Ovaj blagdan slavi se još vremena župnikovanja pokojnog don Ante Šipića svake sljedeće nedjelje nakon blagdana sv. Petra. Misno slavlje započinje svečanom  procesijom od crkve Gospe Lurdske do mosta u zaselku Spile i nazad.

Za vrijeme misnog slavlja kojeg je predvodio naš župnik don Stipe Jerković svečano su prisegnuli novoizabrani članovi pastoralnog i ekonomskog vijeća.      

            Više klikom na fotografiju.

Image and video hosting by TinyPic

bijelivirmojerodnoselo @ 14:49 |Komentiraj | Komentari: 7 | Prikaži komentare
Index.hr
Nema zapisa.