AUTOR
  • IVICA POPOVIĆ
POGLED NA MJESTA IZ KOJIH NAS TRENUTNO PRATITE

Pjesma Bjelovirska
UMRLI
Nema zapisa.
Blog
subota, svibanj 28, 2011
 

     Večeras oko 21 sat u Bijelom Viru pojavila se ona velika gušterica iz Komina zvana varan. Odmah čim se vijest pročula u selu na Otoku gdje je viđen skupilo se mnoštvo znatiželjnih mještana koji su došli vidjeti tu veliku i neobičnu guštericu, neki su sa sobom ponjeli pušku a neki fotoaparat. Ovo je sigurno onaj kominski, samo što je malo narastao. Varan jest mesožder ali kada je došao u naše selo vidijo je da se tu uzgaja najbolja mrkva i krumpir na svijetu i okolici, odmah se vidjelo da mu ta spiza paše. Svakako sve je to začinio sa bjelovirskim plotiocama i eto razloga da malo ostane i u našem selu.

     Mnogi naši mještani večeras sigurno neće ići spavt, čak su postavljeni i reflektori da ga ljudi mogu bolje vidjeti u mraku. Kod doma u centru sela okupio se krizni stožer koji čuva selo od nemani koja hara i unosi strah u dolini Nertve ovih dana.

     Stožer je naoružan do zuba i spremno čeka varana ako krene u selo.Ljubiteli životinja zamolili su da se varan pod svaku cijenu poštedi od ostrela ili bilo kakvog uznemiravanja, on će sigurno otići tamo odakle je i došao ako ne bjelovirci će ga pripitomiti kao onog dupina u Modrom viru.

 Varan u Bijelom Viru.

 Krizni stožer na straži u centru sela.

 

 

bijelivirmojerodnoselo @ 21:27 |Komentiraj | Komentari: 8 | Prikaži komentare
Index.hr
Nema zapisa.